Is het jou al gelukt om een knoop in een stuk touw te leggen met je blote voeten? Sinds een aantal weken staan er voor het Parkhuis enkele paaltjes met een flink stuk touw eraan. Trek je schoenen en sokken uit en ga de uitdaging aan om eén of meerdere knopen te leggen.

Misschien had je ze al gezien? Aan het einde van zomervakantie stonden ze daar: drie paaltjes met een stuk touw eraan.  En een bord waarop te lezen was of het je lukte om met je voeten een knoop in een stuk touw te leggen.  Dat het om ‘blote’ voeten ging stond niet op het bord, maar leek ons wel vanzelfsprekend. Maar niet iedereen vond dat even logisch. Dus zagen we geïnteresseerden stoeien om met schoenen of laarzen aan, een knoop te leggen. Nou, dat leverde in ieder geval leuke taferelen op zo voor het terras van het Parkhuis. Ook was het duidelijk dat het bord moest worden aangepast. Tijdens de natuurwerkdagen hebben kinderen het bord opnieuw beschilderd en zo valt er nu te lezen dat je mag knopen met je blote voeten!   

Dus ben je weer eens in de buurt; schoenen en sokken uit en knopen maar! En als je de smaak te pakken hebt, ontdek dan ook het blotevoetenpad. Her en der in het park zijn elementen aanwezig waar je allerlei ondergronden onder je blote voeten leert ontdekken. Boomstammen, gras, zand, steentjes, hydrokorrels en modder. Beleef de natuur tot in je tenen!