Stichting Elisabeth Groen zoekt versterking! We zijn een bewonersstichting en zorgen er samen met de gemeente en de partners voor om Elisabeth Groen mooi en gezond te houden. In de stichting hebben we een bestuur en verschillende werkgroepen, allen vrijwilligers.

De bestuursleden van de stichting verbinden vrijwilligers, gemeenten, partners en bezoekers. Ieder bestuurslid heeft daarbij een eigen rol en helpt mee de waarden van Elisabeth Groen te bewaken. Het bestuur bestaat momenteel uit zes leden (als vrijwilliger). Alice stopt er nu mee als secretaris in verband met andere werkzaamheden. Gustaaf en Hans stoppen deze zomer ook, zodat we nieuwe versterking goed kunnen gebruiken! We zijn een enthousiaste groep, met mooie ideeën. Wil jij hieraan bijdragen en het werk van alle vrijwilligers van Elisabeth Groen ondersteunen, dan horen wij dat graag!

Algemeen bestuurslid

Wat verwachten wij van een bestuurslid? 

  • Je hebt affiniteit met natuur en educatie. 
  • Je voelt je betrokken bij Elisabeth Groen, het park voor en door bewoners. 
  • Je bent pro actief. 
  • Je bent 1x per maand aanwezig bij de bestuursvergadering. 
  • Je hebt 2-4 uur per week beschikbaar. 

Secretaris in het bestuur

Wat zijn de taken van een secretaris – naast bovengenoemde punten? 

  • Bestuursvergadering: voorbereiden agenda (agenda zelf wordt door voorzitter definitief gemaakt), notuleren (evt kan dit worden verdeeld over alle bestuursleden), actief deelnemen aan de discussies en vraagstukken die voor liggen. 
  • Onderhouden randvoorwaardelijke zaken: vrijwilligersbeleid, gedragsregels, statuten, ed. 
  • Bijhouden mailbox info en bestuur. 
  • Bijhouden subsidiemogelijkheden, contacten leggen en eventueel schrijven. 

Ben jij het bestuurslid (algemeen of secretaris) dat we zoeken? Dan komen we graag in contact! Wil je een mail sturen naar info@elisabethgroen.nl , dan nemen we snel contact met je op. 

Versterking van werkgroepen

Daarnaast is er binnen de werkgroep Beleef het Beekdal een vacature voor het begeleiden van Expeditie Natuur:

Begeleider Beleef het Beekdal voor kinderen 7-11 jaar

Om de bezoekers elkaar te laten ontmoeten, te laten genieten van en leren over de natuur in het park is Beleef het Beekdal opgericht als werkgroep binnen Stichting Elisabeth Groen. De activiteiten worden grotendeels begeleid door een groep vrijwilligers. Met subsidies van Indebuurt033 en Groen doet Goed wordt een coördinator betaald om deze vrijwilligers te ondersteunen. Er wordt veel samengewerkt met organisaties uit de wijk. Een van de activiteiten is Expeditie Natuur, 1x per maand op woensdagmiddag voor kinderen van 7-11 jaar. Vind je het leuk om hierbij mee te helpen, stuur dan een mail naar beleefhetbeekdal@elisabethgroen.nl.

Tot slot willen we binnen de werkgroep Communicatie graag meer versterking.

In deze werkgroep zorgen we er samen voor dat de activiteiten en nieuwtjes, maar ook de prachtige plaatjes van Stichting en park gedeeld worden in de stad en op allerlei media. Help je mee? Meld je dan hier aan!