Afgelopen maand werden vrijwilligers getraind door onze groenaannemer Sight Landscaping. Het mooie van de aanleg en beheer van Elisabeth Groen is dat vrijwilligers veel werk doen. In het Plan van Aanpak bij de aanbesteding heeft Sight opgenomen dat de kosten die zij niet hoeven te maken ingezet kan worden in training van de vrijwilligers. Hierdoor krijgen wij weer meer inzicht in wat we doen. Win-win dus!

Op 8 november leerden we composteren en luisterden 20 vrijwilligers naar Edgar van Groningen van de Stadswormerij over de fijne kneepjes van vermicompost. Chris Heberle van Sight vertelde ons over de bijzondere en snelle composteermethode ‘Bokashi’, waar zonder zuurstof binnen 8 weken prachtig voedzame compost gemaakt kan worden. We gaan onderzoeken of dit op ons terrein ook geschikt is.

Ondertussen hebben we al enkele seizoenen meegemaakt van maaien en snoeien en krijgen we in de gaten welk organisch materiaal we kunnen hergebruiken als voeding in het park en op welke manier. want ons motto is: geen organische stof het park uit!

Op 25 november werden enkele oude eikenbomen gesnoeid om ze gezonder te maken en enkele acacia’s weggehaald om licht en ruimte te geven aan onderbegroeiing wat weer gunstig is voor de fauna die daar in kan wonen en schuilen. Op deze dag kregen we les van Willem Berghorst van Sight over wat snoeien bij bomen doet en waarom je eigenlijk vaak niet moet snoeien en hoe je goed moet snoeien als het wel nodig is. Volgens ons ook weer een leerzame dag!
Komende februari leren we over het snoeien van fruitbomen, daar zien we naar uit!