Warmpjes de winter in met écht Amersfoorts haardhout?

keistadhout

KeiStadHout organiseert zaterdag 14 november van 10.00 tot 16.00 uur een (haard-)houtdag op het terrein bij Elisabeth Groen

In ruil voor de bouw van een aantal picknicktafels en -banken, kreeg KeiStadHout van Stichting Elisabeth Groen een grote partij boomstammen. Die stammen zijn vrijgekomen bij de herinrichting van het voormalige ziekenhuisterrein. In coproductie met gemeente, bewoners en allerlei organisaties uit de stad is Stichting Elisabeth Groen daar verantwoordelijk voor inrichting en beheer van een stadspark voor en door de stad.

Rob Fokkink van KeiStadHout: ‘Eerder dit jaar hebben we het mooie hout verzaagd tot allerhande planken en balken voor parkmeubilair. Van het overgebleven hout maken we op 14 november snijplanken, onderzetters en zogenaamde ‘SteunSchijven’. Met de aanschaf van een zo’n SteunSchijf help je de ontwikkeling van KeiStadHout. En van al het resthout zagen en kloven we haardhout dat we op deze dag verkopen.

Op deze houtdag kost een kuub gemengd haardhout € 75 (gestapeld). Voor een halve kuub rekenen we €40 (gestapeld). Een gestapelde kuub is ongeveer gelijk aan 1,7 kuub los gestort. Voor een betere warmteopbrengst moet het hout nog enigszins na gedroogd worden. Er worden ook stammetjes verkocht om zelf te zagen en te kloven. Indien wenselijk kan het hout ook tegen een vergoeding thuis bezorgd worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Tijdens de haardhoutdag geeft ook smid Jop van der Zeijden een demonstratie met zijn mobiele smederij. Ook stelt hij tentoon wat hij van het hout van Elisabeth Groen heeft gemaakt.

De (haard-)houtdag vindt plaats op het terrein van Elisabeth Groen aan de Heiligenbergerweg. Houd de schoorsteen van het ziekenhuis in de gaten en rij even verder rechts voor de witte villa (nr. 159) het terrein op en volg de bordjes ‘KeiStadHout’.

Organisatie van deze (haard)houtdag is in handen van KeiStadHout in samenwerking met Leer- en educatieboerderij Land in Zicht en de Coöperatie 033GROEN. In deze coöperatie werken onder anderen KeiStadHout en Land in Zicht samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, gemeente en bedrijven aan méér betekenisvol groen in Amersfoort.

Voor meer informatie over deze (haard)houtdag, neem contact op met Rob Fokkink, r.fokkink@hccnet.nl

 

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email