Zaaien voor de bij: help jij mee?

Zaai mee voor de voedselbank voor bijen, wij delen gratis zakjes zaad uit!

Wist je dat er in Nederland wel meer dan 300 soorten bijen leven, waarvan de helft bedreigd is? Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk voor insecten.

The Pollinators organiseert voor de Nationale Zaaidag op 22 april een “Voedselbank voor bijen”. Ook bij het Parkhuis kan je tussen 14 en 24 april een zakje biologische zaadjes komen halen. Deze kan je zaaien in je tuin of op het balkon, om te helpen met extra voedsel voor de bijen.

Kijk voor meer informatie en om een zakje zaadjes te reserveren op: https://www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen/bijzondere-gasten/

 

Nationale bijentelling

Wil je kijken welke bijen er nu al in en rond jouw tuin wonen? Doe dan mee met de nationale bijentelling op 18 en 19 april. Klik hier voor het telformulier.

Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Er is een telformulier en bijengidsje waarmee iedereen de twintig verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen die je 18 en 19 april in je tuin kunt tegenkomen.

Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email